Seculier dance-festival zet gebedsteam in source:…

Seculier dance-festival zet gebedsteam in

source: Joelnews

Gebed en aanbidding krijgen op steeds meer christelijke conferenties en festivals een vaste plaats. Maar ook een seculier dance-festival heeft wel belangstelling voor een groep biddende christenen. Johan Doornenbal was daarom met een gebedsteam aanwezig op het Decibel Outdoor Festival bij Rotterdam. Hoe kwam dat zo?

“In mei dit jaar werd ik gevraagd om het gebed voor het (christelijke) Flevo Festival strategischer en op grotere schaal op te zetten,” zegt Johan Doornenbal, bidder en jongerenwerker in Leeuwarden. “Dat was natuurlijk kort dag, maar toch konden we met een team van 45 mensen een plek apart zetten waar 24-uur non-stop aanbidding plaatsvond. Daarnaast nodigden we mensen uit om naar onze tent te komen voor gebed en gingen we er in tweetallen op uit met opzichtige hesjes waarop stond: ‘Bidden Werkt – mogen wij voor je bidden?’ Deze teams stapten dus op mensen af.”

“Ik heb enorm genoten: de tieners en jongeren uit Leeuwarden hebben zich er samen met de luitjes uit de rest van het land werkelijk op gestort. Een van hen (15 jaar): ‘Johan, ik ben helemaal verslaafd aan God. Ik heb vandaag 11 uur gebeden!’ De merkbare aanwezigheid van God was groot en dag en nacht was er continue aanbidding en voorbede. De laatste dag hebben de teams die erop uit gingen met meerdere mensen gebeden om Jezus in hun leven toe te laten. We zagen ook heel veel directe gebedsverhoringen.”

Arjen Boogaard, in het verleden producer van Mistery Land en nu organisator van een eigen seculier ‘dance’-festival, was op Flevo onder de indruk van de goede sfeer. Hij vroeg wat daar achter zat en Rik van der Ploeg, een van de directeuren van Flevo, vertelde dat er gebeden werd. Hij bood aan om dat ook op zijn festival te doen. En zo kwam het dat Johan en zijn team werden uitgenodigd om te bidden op het Decibel Outdoor Festival bij Rotterdam.

“Dat was een enorme ervaring,” zegt Johan. “Er kwamen 16.000 jongeren om de hele nacht uit hun dak te gaan bij vijf podia met allerlei vormen van house-muziek. En wij daar bidden: God kwam met zo’n zalving dat we Hem tijdens de hele nacht non-stop in lofprijs en aanbidding konden ‘hooghouden’. Eén van mijn wensen was om te bidden met de organisator zelf, die ons had uitgenodigd. En dat kon. Hij vertelde dat hij eerst moest lachen bij het idee om christenen uit te nodigen om te bidden. Maar in tweede instantie gaf het hem een goed gevoel. En dat volgde hij dus. Ter plekke kon ik hem zegenen. En zijn wens dat er geen vervelende dingen zouden gebeuren ging in vervulling. Op een klein incidentje na, dat snel werd opgelost, verliep alles heel rustig. Op zich een wonder met alle alcohol en pillen.”

“Mijn ogen zijn nu echt open gegaan: God wil met Zijn Geest aanwezig zijn op deze plekken,” zegt Johan. “De leegte is enorm! Maar ik geloof dat wanneer deze jongeren, die zich zó kunnen geven, gaan proeven van Gods liefde en wat de Heilige Geest in hen kan doen, we een gigantische golf van aanbidding gaan meemaken. En wij zijn geroepen om hen te zegenen. God heeft wereldwijd een beweging van lofprijs en aanbidding in gang gezet. Ik verwacht dat we in de toekomst grote geestelijke doorbraken gaan zien, waarbij heel veel mensen tot geloof kunnen komen. Het gebed is daar een sleutel in.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.