Arson in our church

Last Sunday we had our church service in a nearby school, because there had been a fire in the church building. This news even hit the national press:

ALMERE – In het kerkcentrum De Zuiderpoort in Almere, waar de christelijk-gereformeerden en Nederlands-gereformeerden [en de Rafael-gemeente, MdB] gezamenlijk diensten houden, is in de nacht van zaterdag op zondag door onbekenden brand gesticht. De crècheruimte brandde uit en de kerkzaal en de bijzalen liepen rook- en roetschade op.

“Om zes uur ’s ochtends werd ik door de brandweer uit bed gebeld, dat er wéér brand was”, vertelt kosteres A.H. van Atten. “Ze hadden in de crècheruimte, een zaaltje achter de kerkzaal, een ruit stukgeslagen en iets brandbaars naar binnen gegooid. Het zaaltje is voor het grootste deel uitgebrand.”

Het is de derde keer in korte tijd dat er bij De Zuiderpoort brandbommen naar binnen worden gegooid, zegt de kosteres. “Er zit blijkbaar een groepering achter die iets tegen christelijke kerken heeft, anders weet ik het ook niet te verklaren.”

Door rook en roetaanslag, moesten de leden van de christelijk-gereformeerde/Nederlands-gereformeerde samenwerkingsgemeente gisteren uitwijken naar een zaaltje van het nabijgelegen kantoor van Zending over Grenzen. “Het kerkgebouw wordt nu schoongemaakt. We hopen er zondag weer in te kunnen.”

Intussen neemt de kerk rigoureuze maatregelen om nieuwe brandstichtingen te voorkomen. “We zetten hekken voor de ramen, en afrasteringen op het dak om te voorkomen dat er mensen opklimmen. Het is treurig dat het moet, want de kerk wordt op deze manier een vesting.”

Een woordvoerder van de politie Almere zei gisteren dat er onderzoek wordt gedaan naar de toedracht van de brandstichting, aan de hand van sporen die de technische recherche zondag heeft gevonden. Zolang het onderzoek loopt, worden daar geen mededelingen over gedaan.

Bron: Nederlands Dagblad

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.