Column Agapè Magazine: Numerologie

agapemagazine2009Agapè bestaat 40 jaar. Dat wist u al lang, maar het is toch de moeite waard om nog eens te vermelden. Agapè mag zich namelijk scharen in een rijtje van bijzondere gebeurtenissen: Noach zat 40 dagen in de ark, het volk Israel liep 40 jaar door de woestijn en er zitten 40 dagen tussen Pasen en Hemelvaart.
Nu hoor ik u al denken: dat kun je toch niet vergelijken! En daar hebt u helemaal gelijk in. Maar ik heb meer numeriek bewijs dat dit een bijzonder jaar is. Een voorbeeld. Ik ben op dit moment 39 jaar oud. Dat is zowel 3 maal 13 – in joodse traditie de leeftijd van volwassenheid – als 40 min 1 – het aantal zweepslagen dat een joodse gevangene mocht krijgen. Ik ben er nog niet uit wat op mijn situatie van toepassing is, al komt het geplaag van mijn kinderen (‘Papa is bijna 40!’) wel in de buurt van het laatste. Een ander voorbeeld: collega Jeene is onlangs 50 jaar geworden en tegelijkertijd 25 jaar bij Agapè en 20 jaar getrouwd. Dat kan haast geen toeval zijn!
Nog even terug naar het getal 40. Experts zeggen dat dit ‘beproeving en geloofsvolharding’ betekent. Nou, dat klopt wel aardig; er is geweldig veel geloofswerk verzet, maar het is niet van een leien dakje gegaan. Maar u weet wat er gebeurde toen Noach uit de ark kwam: de zon begon te schijnen. En toen het volk eindelijk de woestijn uitging: het land van melk en honing. En na Hemelvaart komt Pinksteren… En ik hoor u alweer denken: dat kun je toch niet vergelijken! U hebt helemaal gelijk, natuurlijk. Maar ik geloof het toch: the best is yet to come.
PS om alvast te noteren: op 17 november 2010 wordt ons hele gezin 100 jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.