Het digitale putdeksel


Ongelofelijk maar waar: ik heb een fotowedstrijd gewonnen. Het kostte even tijd om ‘m in te lijsten, maar hier is’tie dan: de Putjesperspectief wisseltrofee! Het was een ex aequo met Jaco Kazius, wat ik gezien diens artistieke kwaliteiten als een groot compliment beschouw… De winnende foto publiceerde ik onlangs al hier en is ook hier te zien bij Paul Abspoel, de bedenker en grote inspirator achter het Putjesperspectief.  Ik voel me zeer vereerd met deze prijs en daarom hangt ‘ie dan ook trots aan deze digitale muur.

Natuurlijk moeten we de zaken wel in perspectief blijven zien. Putjesperspectief, dus. De ironie druipt uit Paul’s omschrijving: een ‘spuuglelijk en potsierlijke’ prijs, een ‘laag bij-de-grondse locatie’, en ik word weggezet als een ‘fotograaf van opmerkelijk laag niveau’. Om het af te maken hernoemt hij het artistieke werkje ‘Marks putje’ in plaats van het originele ‘Masada Mosaic’. Jammer dat hij het nodig heeft om collega-kunstenaars zo de grond in te stampen.

Ik was echter wel wat gewend. Een jaar of wat geleden won ik ook (bijna) een prijs: die van Mislukte Foto 2007. Ik blogde daar toen al over maar helaas is inmiddels niet alleen de foto maar ook de site zo mislukt dat de linkjes niet meer werken. Hier nog wel een linkje over die wedstrijd; in de comments staat een verwijzing naar mijn inzending (Willem en Maxima verborgen achter zwaaiende handen).

Met andere woorden: ik ken mijn plaats als het gaat om mijn fotografische kwaliteiten. Bedankt, Paul!

2 gedachtes over “Het digitale putdeksel

  1. Ha, ha! Hij is leuk. 🙂

    Vanuit christelijk putjesperspectief bevind je je in goed gezelschap. We noemen een Jozef en een Jeremia.

    Een lage waardering betekent in dit verband de hoogste lof. Vergeet dat niet. Je hebt de prijs dan ook echt verdiend. Althans, de helft van de wisseltrofee. Maar in de digitale wereld maakt dat niet uit.

    Ik zou zeggen: geef ‘m door aan iemand die de wereld vanuit een molshoop beziet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.