Jesus Multinational

Een beetje trots ben ik best – een échte aanbeveling op de kaft van een écht boek. En een bijzonder boek ook nog! Agapè collega, predikant en evangelist Bram Krol deed jaren onderzoek naar de groei van de eerste kerk en schreef ‘Jesus Multinational‘. Lees hieronder mijn aanbeveling en lees hier meer over het boek.

De kerk lijdt een kwijnend bestaan, zegt Bram Krol in de inleiding; op elke groeiende gemeente zijn er tien die het hoofd nauwelijks boven water houden. Een beeld dat ook in Nederland herkenbaar is en dat velen bezighoudt. Een beeld ook dat in schril contrast staat met de bijbelse geschiedschrijving over de eerste gemeenten.

En misschien dat wij die bijbelse geschiedenis zelfs nog onderschatten en teveel door de bril van onze realiteit bekijken. Bram voert – hoewel er weinig feitelijke bewijzen zijn – heldere argumenten aan voor de stelling dat de Kerk al vanaf het allereerste begin een beweging van wereldformaat is geweest; een beweging die veel groter was en sneller groeide dan tot nu toe wordt aangenomen. Zijn pleidooi voor discipelschap, toewijding en visie is mij uit het hart gegrepen. Het Evangelie is te mooi, de gemeenschap van gelovigen te kostbaar, en de opdracht van Jezus Christus te uitdagend om stil te blijven zitten. Laat dit boek je inspireren om te gaan, de wereld in – voor Jesus Multinational.

Kopen? Ga naar de webwinkel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.