Hartelijk getalenteerd, hartelijk gerecenseerd

20121021-224927.jpgHartelijk Getalenteerd is het eerste boek van Paulien Vervoorn, een Woerdense dame die aan de weg timmert met haar coachings- en (s)preekwerk. Een paar maanden geleden kreeg ik een handgeschreven ansichtkaart van haar (op mijn kantooradres, dat wel. En bovendien bleek ik al snel niet de enige te zijn in het ‘netwerk’). Een slimme manier om mij nieuwsgierig te maken!

En niet voor niets. Het enthousiasme spat al van de cover af, en dat blijft zo als je het boek opent.
Geschreven voor een jong publiek, met als ondertitel ‘Vier wie je bent en wat je kunt’. Nou, Paulien kan gerust haar schrijftalent gaan vieren. Ze is er in geslaagd een aantrekkelijk boek te schrijven dat zich onderscheidt door vrolijke vormgeving en een rijkdom aan inhoud. Het bestaat uit zes hoofdstukken, en het mooie is dat het niet een platte talententest is. Sterker nog, het gaat over veel meer dan alleen het begrip ‘talent’. Het gaat over geestelijke groei, relaties, motivatie, doorgeven, er voor gaan… kortom, over ‘het leven leren’. Elke jongere kan op de een of andere manier iets oppikken uit dit boek. Het staat vol praktische en humoristische voorbeelden, en leert je niet alleen jezelf maar ook Jezus en de Bijbel kennen, op een heel prettige en toegepaste manier. Paulien heeft veel ervaring met verschillende leerstijlen en werkvormen, en dat is in de hele opzet van dit boek duidelijk merkbaar. Je zou hoogstens kunnen zeggen dat het er wat onoverzichtelijk van is geworden, maar dat zegt waarschijnlijk meer over mijn leeftijd dan over het boek.

Onze kinderen zijn nog net iets te jong om het boek zelf te lezen, maar tot die tijd hou ik het onder handbereik. Van harte, Paulien.

www.paulienvervoorn.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.