Ode aan de mooie vrouw

Gisteren vierden we een verlaat Sinterklaasfeestje met de schoonfamilie. Nu wilde het geval dat lootjestrekken.nl mij mijn eigen lief toebedeelde – ik kon me dus even uitleven op iets moois. Uiteindelijk bleek het niet veel meer met Sint te maken te hebben, want wat er uit mijn pen kwam was niets minder dan een ODE AAN DE MOOIE VROUW.

Ik zal jullie het hele gedicht van 17 coupletten besparen, maar de laatste drie verzen vormen een waardig bijschrift bij de surprise (die er op de foto indrukwekkender uit ziet dan in het echt) en zijn ook wel zo’n beetje de kern van wat ik wilde zeggen. My love, ik hou van jou!

 

Zij eet het brood van de genade

En bakt dat ook voor anderen

En ieder die haar voedsel eet

Zie je erdoor veranderen

Zij laaft zich aan de echte bron

Van stromen levend water

De liefde die zij daaruit schenkt

Is leven, nu en later

Wat ben ik rijk gezegend

Wat ben ik blij met jou

Dat ik met jou mag leven

My love, ik hou van jou!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.