Onze eigen Kerst-playlist
Onze eigen Kerst-playlist

Onze eigen Kerst-playlist

Deze kerst heb ik geprobeerd supermarkten, winkels en SkyRadio te vermijden. Na 42 kersten was ik wel even klaar met al die zoete kerstmuziek. Ik had nooit kunnen vermoeden dat het gevaar dit jaar van binnenuit kwam.

Tot enkele weken geleden vond ik het nog leuk dat mijn kinderen met hun gespaarde geld een mp4, iPod of smartphone hadden gekocht. Dat ze een Youtube account hebben en een website. Dat ze zelf hadden uitgevonden wat Spotify is. Maar precies die dingen waren de nagel aan mijn doodskist: ons huis is een soort permanente SkyRadio-studio geworden.

Maar laten we van de nood een deugd (dwz: een leuke blog) maken. Tijd dus voor een top-4 van kersthits uit huize De Boer. Ieder van ons heeft één liedje uitgekozen met toelichting waarom dit ‘het mooiste kerstlied aller tijden’ is. Dat zouden er dus 5 moeten zijn, maar sommigen van ons hebben blijkbaar dezelfde smaak…

Op 1: Tomas’ favoriet ‘Jezus is geboren’.
Toelichting: ‘Nou, gewoon, dat is toch zo? En je kunt het mooi door elkaar zingen.’

Op 2: ‘Mary did you know’ – favoriet bij Mira en Rosa.
In de uitvoering van Ralph van Manen is dit een prachtig nummer. Het is bij beide dames niet uit het hoofd te krijgen.

Op 3 Sara’s keuze: Mariah Carey’s ‘All I want for Christmas’
Ik denk dat dit de absolute nummer-1 kersthit is die ook aan Sara niet voorbij gaat. Het is het meest gedraaide nummer in haar Spotify playlist.

Op 4: Band Aid met ‘Do they know it’s Christmas time’ (Marks keuze)
Mijn keuze valt op dit oude nummer uit 1984 om drie redenen: 1) het is één van de weinige populaire kerstnummers die ergens over gaan, en 2) het is helaas nog steeds actueel. Misschien niet zozeer vanwege armoede in Afrika (die ook nog steeds bestaat!) maar vooral vanwege het feit dat de wereld er sinds 1984 niet veel beter aan toe is.  “There’s a world outside your window / and it’s a world of dreaded fear / Where the only water flowing is a bitter sting of tears ” is helaas nog steeds werkelijkheid. O, en 3) het is ook nog eens een mooi liedje…

 

En als bonus nog eens het kerstverhaal volgens Sara, Lianne en Rosa. Vorig jaar gemaakt maar nog altijd actueel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.