Nooit meer evangeliseren

nooit_meer_evangeliseren“Het evangelie dat jarenlang in mijn hoofd zat, was de ingepakte, versmalde versie uit de evangelisatiebrochures: God houdt van mij, Jezus is voor mijn zonden gestorven, en als ik dat geloof ga ik naar de hemel. Het enige wat nodig is, is het bidden van een zondaarsgebed, als een soort bezweringsformule. De waarheid in een zip-bestand. Begrijp me goed: het ís waar wat erin staat. Maar inmiddels weet ik dat het niet alles is, en dat veel van wat er niet in staat nu juist de moeite waard is om te laten zien. Ik denk dus dat het hoog tijd is om het evangelie weer uit te pakken en de volle schoonheid ervan aan het licht te brengen.”

Evangelisatie is voor veel christenen een activiteit waarbij je op straat dingen moet doen die je eigenlijk niet wilt en waar veel mensen niet in geïnteresseerd zijn. Andere christenen zijn juist weer zo enthousiast dat ze niet van ophouden weten. Niet vreemd dus dat evangelisatie voor de meeste nietchristenen gelijk staat aan opdringerigheid. Want of het nu uit plichtsbesef of uit overenthousiasme gebeurt, in beide gevallen ontbreekt er ‘iets’.

In mijn boek Nooit meer evangeliseren (2011) neem ik je mee op mijn zoektocht naar dat ‘iets’: de aansluiting tussen het evangelie en de wereld om ons heen. Vanuit het verlangen dat ook in de 21e eeuw iedereen de kans krijgt Jezus Christus te leren kennen en vanuit de overtuiging dat dit leuker en spannender is dan we ooit konden denken.


Lees de recensies


Lees de inleiding


Koop het boek hier:

Nooit meer evangeliseren is inmiddels uitverkocht in de boekhandel. Je kunt hieronder een exemplaar bij mij bestellen voor de prijs van 10 euro (was: 14,95) inclusief verzendkosten. Betaling via bankoverschrijving (vooraf) of via PayPal.