Ouderavond

Goedenavond, we zijn in een ander lokaal, hier hangt zo’n apparaat, een digibord. Ja, achterin hangen ook nog ouderwetse schoolborden, dat zie je niet veel meer, behalve dan de wiskundedocent hier aan de overkant die heeft geen digibord, dat weigert hij. Ja, want het is toch zijn lokaal hè, zegt hij. En wiskunde is een vak waarbij je tijdens het schrijven eigenlijk lesgeeft dus.
Nou, en verder is eigenlijk alles hetzelfde als vorig jaar, dit jaar is consolideren. Dus, hoe zitten we in de tijd, we houden het kort vanavond. Ik heb dus even de brief die jullie gekregen hebben op het apparaat gezet, nou, die kennen jullie. Dus er is eigenlijk niets nieuws. De klas is iets kleiner geworden, we hebben het dan over opstromen en afstromen, je begeeft je dan in de beeldspraak en dat is altijd tricky. Want wat is dan de stroom, is dat een soort rivier? En wat is dan de bron, misschien wel de ouders.
Ik heb ook een powerpoint, vorig jaar ging dat allemaal mis met de techniek, dat is toch telkens weer wennen, maar met dit apparaat is het allemaal perfect. Ik zal hem even opzetten. Eens kijken. Zo. O, het stekkertje is er uit. Er staat Geen Signaal, maar ja, dat is ook zoiets, dat is toch een signaal? Dus dat klopt dan niet wat er staat.
Goed, voor het mentoruur is een mentormethode, ik heb er al een stuk of drie voorbij zien komen de afgelopen tien jaar. Een methode, dat is een boekje. Dat ligt nu in Litouwen, heeft te maken met Europese aanbesteding, het wordt hier bedacht maar dan moet het ergens anders gedrukt worden en daar zijn ze nog niet klaar. Als ik het heb ga ik het wel eens doorlezen.
Schoolregels, we hebben hier steeds meer de regel dat mobieltjes niet in de klas gebruikt worden, ik ben erg van het afpakken en dat verspreidt zich nu schoolbreed. Thuis bij het eten vragen ze niet meer hoe het was op school maar hoeveel mobieltjes ik vandaag heb afgepakt, dan zeg ik zes of zo en dat is dan een gemiddelde dag. En u ziet daar staan its, dat is de digitale leeromgeving, dat is een afkorting van It’s Learning, dat is net zoiets als Facebook, het is ook op een universiteit begonnen maar dan in Noorwegen, daar hebben een paar jongens iets bedacht en toen hebben een paar investeerders er een paar miljoen tegenaan gegooid en nu is het in heel Europa eigenlijk. Ja, maar ik gebruik eigenlijk het liefst mail, dat is toch de basis van het internet, alles zoals Facebook zijn lagen die daar overheen zijn gelegd.
Nou, en dan is er nog de concierge die heeft een nieuwe titel, functionaris Orde en Veiligheid, preventief hoor. Ik kan hem wel even omschrijven aan zijn postuur, hij is wat kleiner dan ik maar dat is niet zo moelijk en hij is wat gezetter.
Vragen. En dan blanco, nou, ja, u zit allemaal zo keurig te luisteren, haha. Goed, hoe zitten we in de tijd, prima.
Oh, dit is al de laatste sheet, die met het logo en de slogan. Ja, daar kan je ook veel van zeggen. Die slogan is niet mijn idee, ik zou nooit twijfel inbouwen in een slogan, ik zou wat ambitieuzer zijn.
Bedankt voor uw komst, dat had ik ook aan het begin kunnen zeggen maar ik zeg het nu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.