Over mij

Mark de Boer

Maker van strategie en organisatie

Ik ben Mark de Boer, getrouwd met Mira en vader van Rosa, Sara en Tomas.

Ooit studeerde ik af als bedrijfskundig econoom en werkte als organisatieadviseur in het bedrijfsleven, tot ik de overstap maakte naar missionaire organisatie Agapè waar ik een aantal jaar leiding aan mocht geven.

Drie jaar geleden werd ik directeur van Ark Mission in Amsterdam. Op dat moment een stichting met twee takken van sport: de uitgeverij Ark Media en de ideële projectenorganisatie (onder de eigen naam Ark Mission). Eind vorig jaar hebben we Ark Media ondergebracht bij Royal Jongbloed, waarmee de krachten werden gebundeld en Ark Media stevig de toekomst in kan.

Ark Mission verhuisde naar Hilversum en richt zich sinds dit jaar volledig op het vertellen van het verhaal van de Bijbel aan kwetsbaren in de samenleving. De kleinere organisatie heeft geen fulltime directeur nodig, en daarom ben ik per 1 september teruggegaan naar een betrokkenheid van één dag per week.

Leidinggeven is een mooi vak, maar diep in mijn hart ben ik ook altijd een beetje adviseur gebleven. Daarom vind ik het erg mooi dat ik in de tijd die vrij is gekomen ga samenwerken met IDD – geeft aandacht, en ga helpen bij het ontwikkelen van strategische en creatieve (communicatie-)oplossingen voor een brede reeks klanten. Op de website sta ik omschreven als ‘maker van strategie en organisatie’ en dat is een prachtige samenvatting van mijn werk bij zowel IDD als Ark Mission.

Wil je met me doorpraten over strategie en organisatie? Mail mij via onderstaand formulier.

Maker van gedichten, foto’s en preken

Behalve deze activiteiten maak ik deel uit van het Landelijk Bestuur van de Christenunie en schrijf, spreek, dicht en fotografeer in de tijd die dan nog overblijft. Als je wat op deze site rondneust kom je dat allemaal tegen. Want: observeren en analyseren is deel van mijn leven, al sinds 2003 via deze site. In de loop van de tijd is de functie van de site wel wat veranderd, vooral als gevolg van de social media. Daardoor zijn de recente stukken wat meer beschouwend en opiniërend dan de vroegere.

Mijn interesses zijn vooral gelegen op het raakvlak van God, kerk en maatschappij. Daaronder ligt een dieper verhaal van geloof, persoonlijkheid, drijfveren en achtergrond. Dat verhaal kun je lezen op mystory.me. De ondertitel op deze site laat daar ook iets van zien: ‘learning the unforced rhythms of grace’ gaat over de zoektocht naar een leven vanuit ontspannenheid, rust en vertrouwen op God. Hoe ouder ik word, hoe meer ik ontdek dat dat niet vanzelf gaat – maar ook: hoe meer ik ontdek dat dat de moeite waard is. Laat me weten als het je aanspreekt!

Wil je me eens spreken of horen spreken? Maak dan gebruik van onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.

O, en kijk ook eens op de site van Mira. Die schrijft en spreekt ook!